29 Aralık 2008 Pazartesi

Şişmanlık Geni Araştırmaları
Farelerde şişmanlıga neden olan genin bulunması fazla kilolu insanların tedavisi için yeni bir umut yaratı. Ancak insanlarda iştah ve ağırlık arasındaki ilişki, farelerinkine göre oldukça karmaşık.
Çalışmalar, şişman farelerdeki hatalı genin beyni uyarması sonucu salgılanan bir maddenin şişmanlamada etkin olduğunu gösterdi. Ancak, farelere leptin maddesi enjekte edildiğinde, hemen ağırlık kaybetmeye başladılar.
Thomas Jefferson Üniversitesi'nde bir grup genetikçi araştırmayı insanlara uyarlamayı denedi. Ne yazık ki insanlarda OB geni olarak adlandırılan gen bile bulunamadı. Öte yandan, birçok şişman insandaki leptin üretiminin zayıf insanlardakiyle aynı düzeyde olduğu görüldü.

Bilim ve Teknik

1 yorum:

  1. hersey beyinde başlıyor zaten...
    şişman, zayıf insan farketmiyor eğer beynimime hükmediyorsak ve de sadece vücüdümüzü dinliyorsak zaten neyi nekadar istediğini anlamış oluyruz...
    ama,ama vücüdün ihtiyacı değilde kendi dmak zevkimiz için ve sadece kendimiz istediğimiz için yersek yedikce midemiz büyür,büyüdükce yeriz yedikce büyür midelerimiz ve bu kısır döngü devam eder taki birer ekvatoru anımsatacak vücutlarla ortalarda dolaşırız :)
    ve bircok insan gibi ben derim ki sağlıklı beslenelim kendimizin değil vucudumuzun neyi nekadar istediğini dinleyelim ihtiyacımız olanı alalım ve bunu yaparkenede tabiki damak zevkimizden eksik bırakmadan hep beraber sağlıklı yaşayalım,mutlu yaşayalım:))))

    YanıtlaSil